Aluminiumpersienn

​Easy Down persiennsystem

Easy Down systemet är en frihängande persienn som monteras i medföljande sidolister i metall. Hela persiennen tar inte upp mer utrymme än 29mm utanför glasrutan och ger mer plats för växter och lampor.

Sidolisterna ger även fördelen att hålla persiennen på plats intill glasrutan vid varma dagar när man vill kunna öppna fönstret med persiennen nere.

Du kan ladda ner produktbladet via den här länken.

Frihängande persienn

Den absolut vanligaste typen av standardpersienn idag. Monteras vanligtvis med snabblås på innerkarmen på fönstret men kan även monteras med hjälp av vinkelbeslag intill glasrutan.

Mellanglaspersienn

Vanligast i lägenheter och villor med fönster med 1+1-glas. Mellanglaspersiennen sitter, som namnet antyder, mellan glasrutorna och på så sätt ur vägen för krukväxter i fönsterkarmen. I äldre lägenheter (läs tidigare än 1970) var det vanligt med persienner med 35- eller till och med 50mm:s djup. Dessa har med ankomsten av energiglasfönstren alltmer ersatts med 25mm:s persienner, den aktuella standardbredden för aluminiumpersienner.

​Psst! Observera att textilierna i persiennen INTE mår bra av diskmedel eller rengöringsmedel. Om persiennerna inte kan rengöras med en trasa och ljummet vatten, ta hjälp av rödsprit eller liknande.​

Läs fler tips och tricks här.

​Träpersienn

Frihängande träpersienn

Ett design alternativ till den vanliga aluminiumpersiennen. Träpersiennen finns i lamellbredderna 25, 35 och 50mm, där den vanligaste är 50mm. Träpersiennen finns även i vertikal utförande och har då en lamellbredd på 80mm. Finns i ett tjugotal olika färger, från enkel bok eller ek till färglackerad.​

​Interiörpersienn

Frihängande interiörpersienn 50mm

Det praktiska designalternativet till träpersiennen. Interiörpersiennen kan fås i samma trämönstrade färg men då lamellerna är av aluminium istället för trä tillåts en enklare vardaglig användning och lättare vikt.